arrow_drop_up arrow_drop_down

Culinair plezier en genieten

Cocktail workshop

Toon meer

Sushi workshop

Toon meer

Teamcooking

Toon meer

Cocktail workshop

Tijdens deze workshop leert een professionele bartender jullie alle ins en outs op het gebied van cocktails.

Jullie gaan zelf aan de slag met shakers, muddlers en barspoons om samen met een proffesionele bartender de perfecte cocktail te bereiden en misschien nog wel belangrijker; deze gezellig samen op te drinken!

Tijdens deze workshop worden jullie ontvangen door onze bartender met een welkomstcocktail. Vervolgens zal deze jullie op enthousiaste wijze introduceren in de wereld van cocktails. Je ooit afgevraagd waar het woord ‘cocktail’ vandaan komt? Waarom men in Engeland een shot “Dutch Courage” bestelt voordat ze op een vrouw afstappen? Onze bartender gaat het jullie allemaal vertellen!
Na deze korte introductie is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Met behulp van professionele bartools en ingrediënten van hoge kwaliteit gaan jullie een tweetal overheerlijke cocktails bereiden! Shake it like a pro!

Sushi workshop

Ook zo dol op sushi?

Leer dan hoe je deze zelf maakt zodat je er iedere dag van kunt genieten!!
Aan het begin van de workshop zullen we in het kort wat vertellen over de materialen die voor je liggen. Over sushi rijst en hoe je deze dient te bereiden. Aangezien wij dit al voor je hebben gedaan. Dan is het tijd om de verse ingredienten zoals de vis, gerookte kip en vele groente te gaan snijden om daar vervolgens de lekkerste sushi mee te bereiden.
De sushi die aan bod komt is oa. de kleine sushi rol, de grote sushi rol, de handgevouwen sushi en de omgekeerde california rol. Nadat de sushi is bereid gaan jullie deze lekker opeten met chopsticks.
Na afloop zullen we de recepten naar jullie toezenden zodat jullie deze thuis nogmaals kunnen maken.

Teamcooking

Het team maakt onder begeleiding van een professionele kok een viergangenmenu.

De deelnemers worden onthaald met een aperitief door de begeleider van de teamcooking. Tijdens het aperitief wordt hen duidelijk wat van hen verwacht wordt. Het team wordt ingedeeld in 3 groepen die elk een gerecht klaarmaken. De ingrediënten zijn op voorhand aangekocht.

De recepten worden verdeeld onder de deelnemers en zij verdelen zelf de taken. Er zijn er die de ingrediënten spoelen, snijden, marineren … anderen zullen de tafel schikken en inrichten (liefst volgens een bepaald thema). Nog anderen zullen effectief koken. Als alles is klaargemaakt zullen ze elkaar ook bedienen en hun gerecht aanprijzen. Op het einde wordt alles ook in groep weer afgewassen en opgeruimd en afgesloten met koffie of thee.

Dit in een authentiek kader van onze gerenoveerde vierkantshoeve met zicht op de prachtige natuur van de Vlaamse Ardennen.
Suggestie:

  • Tapa’s
  • Gebakken dijonzalm met fettuccine en zuiderse groenten
  • Varkenshaasje met dragonsausje, gratin en wokgroenten (Er zijn ook andere menu's beschikbaar.)
  • Dessert
  • Aangepaste dranken

Timing:
Onthaal, aperitief ( briefing): 30 minuten.
Voorbereidingen (van A tot Z door de deelnemers): 1u30
Degustatie: 1u30